Word waterexpert!

Energie op waterstof, containergebruik in de Antwerpse haven, de kwetsbaarheid van ons ecosysteem,… Alles wordt visueel duidelijk gemaakt tijdens dit bezoek aan de Waterwereld. 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 6

Beschikbaarheid

Prijs

Je bezoekt de Waterwereld met meer dan 100 experimenten met een zoektocht. Energie op waterstof, containergebruik in de Antwerpse haven, de kwetsbaarheid van ons ecosysteem,… alles wordt visueel duidelijk gemaakt. 

Tijdens de 4D-film 'Teruggespoeld', worden de leerlingen meegenomen doorheen het productieproces van kraantjeswater. Een unieke ervaring!

Als afsluiter spelen we een interactief spel met de leerlingen over virtueel watergebruik. Op een verrassende manier wordt de link gelegd met hun eigen leefwereld. 

Het bezoek combineer je met een gps-wandeling doorheen het Peertsbos. Met een tiental watervragen zoeken de leerlingen de juiste coördinaten. Na een zoektocht van 4 kilometer, komen ze terug aan in Hidrodoe. 

Uitgebreide info over deze standaardformule vind je op www.hidrodoe.be

Deze activiteit is enkel beschikbaar op dinsdag en donderdag.

De prijs van de activiteit per leerling is € 5,00 per persoon + € 1,60 per drankje per persoon.

Duur van de activiteit is een hele dag inclusief lunch, optie voor een halve dag.

De leerkracht  kan vooraf gebruik maken van de educatieve pakketten die gratis beschikbaar zijn op de website van Hidrodoe. Zowel de zoektochten als de educatieve pakketten zijn gelinkt aan de eindtermen van het secundair onderwijs.   

Waterzuivering, experimenteren, zoektochten

Locatie
Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Milieu
Extra ondersteuning
  • Rolstoeltoegankelijk