De Trompet van Koning Canon

Een meeslepend muziekverhaal waar kinderen in een wonderlijke fantasiewereld samen musiceren om Koning Canons trompet terug te vinden.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 2 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

Prijs

In deze interactieve vertelling -die ook een workshop is- roept de verteller-muzikant de hulp in van de hele klas: samen gaan ze op queeste door het land van koning Canon want zijn trompet is gestolen door een gigantische draak.

De kleurrijke tekeningen (van de hand van illustrator Koen Aelterman) maken er een levendige zoektocht van, en verteller van dienst Ruben begeleidt de kinderen onder andere op gitaar en saxofoon terwijl de kinderen mogen mee musiceren op allerlei leuke instrumentjes.

Met behulp van deze instrumentjes en het prachtig geïllustreerde beeldverhaal maken de kinderen zonder het te beseffen kennis met muzikale basiselementen zoals tempo, dynamiek, ritme en beweging. Ze leren ook om een verhaal muzikaal uit te beelden

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximum 25 kinderen

Meer informatie over de periode

Schooljaar 2022-2023: enkel op vrijdag, na de eerste ochtendspeeltijd

Meer informatie over de prijs

We vragen om minstens 2 workshops te boeken. Voor het 1ste lesuur vragen we een kostprijs van €135 en €70 voor elk daaropvolgend lesuur (inclusief materialen en exclusief vervoer €0,40/km, vrij van btw).  Zo worden de kosten van het startuur (€ 135) en de vervoerskosten gespreid over meer leerlingen waardoor ook de prijs voor jouw klas nog sterk daalt.

Meer info over de locatie

Voor de workshop & verhaal van De Trompet van Koning Kanon hebben we graag een apart/ruim lokaal of de turnzaal ter beschikking.

Meer info over de duurtijd

De activiteit duurt standaard 1 lesuur per klas, maar kan uitgebreid worden naar 2 of 3 lesuren. We vragen wel om minstens voor 2 lesuren te boeken: bijvoorbeeld 1 klas die 2 lesuren krijgt of 2 klassen die elk 1 lesuur hebben.

Verloop van de activiteit

De opbouwtijd is 45 minuten, de workshop duurt 50 minuten en de afbouw is 30 minuten.

Voor- en/of natraject

Op vraag van de leerkracht voorzien we een lesfiche. 

Nieuwe woordenschat

Queeste, melodie, illustratie, ritme, ...

Kleutermenu/buitengewoonmenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 15 juni 2024.  Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Inschrijven voor deze activiteit in het kader van Kleutermenu/buitengewoonmenu? Dat doe je hier

Let op! Wij vragen om minstens voor twee klassen te boeken. Eén van die klassen is een 3e kleuterklas en ingeschreven voor Kleutermenu.

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
  • Theater

Gerelateerde activiteiten