Een grote kijk met kleine oogjes

Tijdens een rondleiding van een uur maken kleuters kennis met hedendaagse kunst en het museum. Op een speelse manier leren ze kijken naar kunst. Tijdens de interactieve rondleiding worden de kleuters aangemoedigd hun eigen mening te geven over de werken door zowel in dialoog te gaan, als door het maken van leuke knutselwerkjes.

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

  • 1 uur

Locatie

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

Het M HKA schuift trapjes onder de kunstwerken en zet de deuren open voor de kleinste bezoekers. Tijdens de rondleiding maak je kennis met hedendaagse kunst en het museum. Op een speelse manier leer je kijken naar kunst. De drie pijlers van kunstobservatie: kleur, vorm en materiaal staan hierbij centraal.

Doorheen de rondleiding versterkt en vergroot je je visuele waarneming en beeldend geheugen. Door exploratie en experiment ontwikkel je je materiaalgevoeligheid. Niet alleen door te kijken maar door alle zintuigen aan te spreken komen de kunstwerken tot leven. Ook de verhalen die achter de kunstwerken schuilen, komen aan bod.

Tijdens de interactieve rondleiding uit je je impressies op een talige en beeldende manier. Een bezoek aan het M HKA is een belevenis die stof biedt om nog lang op verder te werken in de klas.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximaal 5 groepen op hetzelfde moment, 12 kleuters per gids.

Meer informatie over de periode

Voor schoolgroepen die een rondleiding met gids aanvragen, opent het M HKA vanaf 9u.
Graag 3 weken op voorhand reserveren.

Meer informatie over de prijs

Inclusief toegang tot het museum, begeleiding door een gids, eventuele materiaalkost. Gratis toegang voor de begeleiders.

Kleutermenu/Buitengewoonmenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 15 juni 2024.  Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Locatie
Thema's
  • Cultuur
  • Beeldende kunsten
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel
  • Rolstoeltoegankelijk

Gerelateerde activiteiten