Locatie

Op zoek naar belevenissen in je schoolomgeving? Lees verder! 

Zoek je nog een geschikte locatie voor je sportdag? Is je turnzaal of polyvalente ruimte niet geschikt voor een bepaalde voorstelling op school? Via zaalzoeker kan je een zaal, sporthal of evenementenhal reserveren.

 

Locaties in de buurt
Op de 'Klas Op Stap'-website kan je per district bekijken wat je in je buurt kan beleven. Op deze buurtpagina's kan je ook nagaan welke parken of sportvelden er bijvoorbeeld in jouw buurt zijn.

Bekijk hier de pagina van de buurt van jouw school:

Zoek je liever per thema?
Bekijk hier per thema op welke locaties je met je klas terecht kan.

Alles open / Alles toe
Cultuur

Ga naar het stadsplan en duid aan wat je wil zien. 

Via zaalzoeker kan je een zaal, sporthal of evenementenhal reserveren.

Natuur

Op Antwerpen.be vind je een overzicht van alle Antwerpse parken en natuurgebieden.

Op het stadsplan kan je zien waar de parken, speelbossen en natuurgebieden in Antwerpen te vinden zijn. Andere nuttige plaatsen zijn eenvoudig toe te voegen door de juiste filters aan te duiden rechts van de kaart. 

Sport & gezondheid

Antwerpse sporthallen, sportterreinen of zwembaden
Via de onlinereserveringstool A-Sport plaats je heel makkelijk jouw reservatieaanvraag voor Antwerpse sporthallensportterreinen of zwembaden. Alle info over de huidige en nieuwe tarieven en de annulatievoorwaarden lees je in het retributiereglement.

Zaalzoeker
Via zaalzoeker kan je een sporthal of -veld reserveren.
 

Sportdomeinen en -centra van Bloso
Bloso beschikt over 13 sportcentra verspreid over gans Vlaanderen. Deze accomodaties bieden sportmogelijkheden voor scholen. Dit kan in een formule met of zonder verblijf georganiseerd worden.
 

Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos
In het Sportcentrum 'Sport Vlaanderen Brasschaat' kan je een sportdag op maat organiseren of je kan kiezen voor een schoolsportpakket. Ontdek het hoogte- en het laagteparcours, de speeltuin en het speelbos, de boogschietstand en het polyvalent sportcentrum.

Meerdaagse uitstappen

Op de site Kampas vind je alle erkende en/of gesubsidieerde jeugdverblijven in Vlaanderen. Je kan selecteren op regio, toegankelijkheid, het aantal bedden...

Heb je nog tips of opmerkingen?
Laat het zeker weten via klasopstap@stad.antwerpen.be!