Over ons

Welkom op de portaalsite voor uitstappen en activiteiten voor scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Het team van Klas Op Stap ondersteunt scholen uit de stad Antwerpen om op uitstap te gaan, om zo de leefwereld van de leerlingen te vergroten.

We maken deel uit van Onderwijsnetwerk Antwerpen, het netoverschrijdend onderwijsbeleid van de stad Antwerpen. Dit betekent dat alle scholen van alle onderwijsnetten uit het leerplichtonderwijs op het grondgebied van de stad kunnen rekenen op onze ondersteuning.

In het activiteitenoverzicht bundelen we klasuitstappen van de eigen stedelijke diensten en van andere aanbieders met een link met de stad. Zo vermijden we versnipperde communicatie.

We nemen ook aanbod van externe organisaties op, zodat Antwerpse leerkrachten een inspirerend overzicht krijgen. De kwaliteit van het aanbod screenen we steeds op voorhand aan de hand van een aantal criteria.

Naast klasuitstappen bundelen we ook activiteiten op school onder begeleiding van een externe begeleider, omdat we geloven dat een externe begeleider een stukje van de wereld buiten de schoolmuren binnenbrengt.

Ook scholen van buiten de stad kunnen in dit luik inspiratie vinden.

Op de ondersteuningspagina vind je een overzicht van onze subsidies voor scholen. Zo willen we vermijden dat de prijs een drempel wordt om op uitstap te gaan. Onze subsidies zijn exclusief voor scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Nieuwsgierig geworden naar onze werking?  Lees dan hier onze missie en visie.

 

 

 

 

 

Vragen over onze werking?

klasopstap@antwerpen.be

03 338 33 40

 

 

 

Vragen over een concrete activiteit?

De website www.klasopstap.be is een communicatieplatform voor activiteiten van verschillende aanbieders. Voor praktische vragen over een concrete activiteit, verwijzen we je door naar de organisatie zelf. De contactgegevens worden op elke activiteitenpagina vermeld.