PIMPULA

Dit is een interactieve voorstelling voor kinderen, van 4 tot 7 jaar oud, over diversiteit, identiteit, taal en andere culturen.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 2 - 3
  • Lager onderwijs: 1

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Lola Orlanda Hernández springt met een parachute uit het vliegtuig en (be)landt zo in België. In Mexico was het veel te warm, daarom kwam ze naar hier. Ze heeft een sombrero op en spreekt Spaans. Ze heeft ook een koffer bij zich met hoeden en petten uit andere culturen. Dankzij die magische hoeden kan ze ook Nederlands, Frans en Engels spreken. En zelfs Vogels, Vis en Kats!

Maar er is 1 hoed bij die problemen geeft: wanneer ze die opzet komt er niets uit haar mond. Die arme hoed heeft geen taal. Dus besluit Lola om samen met de kinderen een nieuwe taal te maken: 'PIMPULA'. 

Dit is een interactieve theaterproductie over diversiteit, identiteit, taal en andere culturen. Muziek, dans en prachtige kostuums maken van deze fantasierijke voorstelling een leerrijk feest voor de allerjongste theaterliefhebbers.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

minimum 5 toeschouwers - maximum 80 toeschouwers 

Meer informatie over de prijs

Prijs voor 1 voorstelling is 380 euro (inclusief Sabam, exclusief vervoerskosten boven de 80 km vanaf Antwerpen) Prijs voor 2 voorstellingen op dezelfde dag en plaats is 480 euro. Prijs voor 3 voorstellingen is 580 euro.

Meer info over de duurtijd

De voorstelling duurt 40 minuten zonder pauze. Er zijn meerdere voorstellingen mogelijk per dag met een halfuur tussenin.

 

Voor- en/of natraject

Er is een gratis begeleidende lesmap beschikbaar met inspiratie voor vóór- en nabehandeling in de klas

Nieuwe woordenschat

Deze voorstelling gaat over taal. We spreken Nederlands en enkele andere talen en ontwikkelen een nieuwe taal 'Pimpula'. 

Kleutermenu/ buitengewoonmenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 15 juni 2023.  Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Let op! Je dient met minimum twee klassen in te schrijven.

Thema's
  • Theater
  • Andere talen
  • Nederlands

Gerelateerde activiteiten