Vignetten voor daguitstappen

Gratis op uitstap naar de Zoo en de Antwerpse Haven.

Zoo- en havenvignetten
Scholen uit de stad Antwerpen krijgen vignetten voor daguitstappen. Daarmee kunnen bepaalde leerjaren of leerlingen op uitstap naar twee bestemmingen: de zoo en de haven. De stad wil zo zeker zijn dat alle Antwerpse leerlingen ten minste eenmaal in hun schoolloopbaan op uitstap kunnen naar deze unieke Antwerpse locaties.

Wat?
Een zoovignet biedt bepaalde leerjaren of leerlingen éénmalig gratis toegang tot de Antwerpse zoo of haar partnerlocatie Planckendael. Beide dierenparken staan garant voor een onvergetelijke en leerrijke klasuitstap. Leerlingen staan oog in oog met olifanten, apen, giraffen en zoveel andere fascinerende dieren.

Een havenvignet biedt bepaalde leerjaren of leerlingen éénmalig gratis toegang tot een havenrondvaart, georganiseerd door het APB Havencentrum. Dit aanbod is geldig zolang er plaatsen beschikbaar zijn bij het Havencentrum. Tijdens een leerrijke boottocht loodst een ervaren havengids de leerlingen door de dokken, langs kleine en grote schepen en voorbij terminals en magazijnen.

Voor wie?
Het zoovignet is er voor de 3e kleuterklas, voor het 4e leerjaar, voor overeenkomstige leeftijdsgroepen uit het buitengewoon lager onderwijs en voor okan (secundair onderwijs) van scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Het havenvignet is er voor het 5e en 6e leerjaar en overeenkomstige leeftijdsgroepen uit het buitengewoon lager onderwijs van scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.
 

Hoe aanvragen?
U kan een zoo- of havenvignet aanvragen voor het volgende schooljaar vanaf 16 augustus. Om een zoo- of havenvignet aan te vragen dient de school volgende stappen uit te voeren:

  • Surf naar onderwijs.csjdatabank.be. (U gebruikt best Mozilla Firefox als browser.) Dit is de onderwijsdatabank van de stad waar u een overzicht kan terugvinden van alle subsidies en tussenkomsten die kunnen worden aangevraagd door een school.
  • Volg de instructies op het startscherm om correct in te loggen in het systeem.
  • Klik in de rechternavigatiebalk onder 'Aanvragen en formulieren' op 'Nieuwe aanvraag'.
  • Druk op de knop 'Invullen' bij het vignet dat u wilt aanvragen.
  • Vul het formulier in om het vignet aan te vragen.
  • Klik op 'Opslaan en indienen'.
     

Welke administratie neemt u mee naar de zoo of de havenrondvaart?
Denk bij de klasuitstap aan de volgende twee zaken:

  • Als uw aanvraag werd goedgekeurd, ontvangt u van ons een e-mail met een uniek dossiernummer. Bezorg dit vignet digitaal aan de zoo of de haven.
  • Vergeet ook de klaslijst niet.

Contact
klasopstap@antwerpen.be of 03 338 33 40

Linken