Voedingshygiëne in de praktijk

Waarom is voedingshygiëne zo belangrijk en wat gebeurt er wanneer je de voorzorgsmaatregelen hierrond niet zo nauw neemt?

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

Locatie

  • Op je school
  • Op locatie
  • Campus Noordderplaats
  • Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen
  • Bekijk op kaart

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 5 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • Gratis

In deze workshop gericht op leerlingen uit de derde graad BSO of TSO bieden we een praktische illustratie van de hygiënewetgeving rond voedingsmiddelen. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken en gaan op zoek naar mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in het verwerkingsproces nemen ze stalen voor microbiologisch onderzoek en gaan ze na in welke mate er besmetting optrad. En vooral: hoe kunnen ze deze vormen van besmetting vermijden?

Hygiënisch werken is van erg groot belang bij het produceren, bereiden en bewaren van voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen kunnen besmet raken met micro-organismen, wat aanleiding kan geven tot voedselbederf, voedselinfectie of zelfs voedselvergiftiging. Er worden daarom steeds hogere eisen gesteld aan medewerkers die in een bedrijf/organisatie omgaan met voeding.

 

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximaal 15 studenten per activiteit. 

Meer info over de duurtijd

Een volledige dag bij AP Hogeschool óf een combinatie van een halve dag op school voor staalname in de (groot)keuken en een halve dag bij AP Hogeschool. 

Doelgroep

Studenten uit de derde graad BSO en TSO. 

Locatie
Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Wetenschap
  • Gezondheid
Extra ondersteuning
  • Rolstoeltoegankelijk

Gerelateerde activiteiten