West-Afrikaanse percussie, zang en dans

De kinderen maken een 'reis' naar West-Afrika en maken actief kennis met de djembé, Afrikaanse dans en zang. 

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

Deze activiteit start met een kort dans- en percussieoptreden van Jill Van Meerbeeck, waarbij de kleuters onmiddellijk meegenomen worden bij dit deel van de Westafrikaanse cultuur en ze meteen ook te horen en te zien krijgen wat ze de volgende 70 minuten gaan meemaken.

Op deze manier gaan we een beetje ‘op reis’ naar West-Afrika:

De kleuters maken kennis met de djembé, ervaren het plezier van Afrikaanse dans en samenzang. Op de djembé ontdekken ze veel verschillende klanken en geluiden. Alle klanken en geluiden worden gelinkt aan dieren die in Afrika voorkomen. Elk dier heeft z’n ritme en die ritmes leren we in samenspel spelen. Daarna wordt er een kort verhaaltje verteld dat we dansend gaan uitbeelden. Om af te sluiten leren de kleuters nog een liedje.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

maximum aantal deelnemers: 25 

Meer informatie over de periode

Bij reservatie worden uren afgesproken in overleg.

Meer informatie over de prijs

Prijs per voorstelling: • 1 activiteit voor 25 kinderen ( 1 klas): 230 € (incl 6% BTW) Omgerekend komt dit neer op 9.2 € per kind • 2 activiteiten voor 50 kinderen (2 klassen van 25 lln): 350 € (incl 6%BTW) Omgerekend komt dit op 7 € per kind • 3 activiteiten voor 75 (3 klassen van 25 lln): 525 € (incl 6% BTW) Omgerekend komt dit op 7 € per kind • 4 activiteiten voor 100 kinderen (4 klassen van 25 lln): 600 € (incl 6% BTW) Omgerekend komt dit op 6€ per kind

Deze prijzen zijn inclusief gebruik materialen en vervoer.

Meer info over de locatie

We hebben een ruimte nodig die groot genoeg is om met alle kinderen in een kring te zitten/staan. Een turnzaal is ideaal, maar een andere grotere zaal kan ook; speelzaal, refter, inkomhall,…

Indien haalbaar graag hulp bij uitladen en parkeergelegenheid in de school

 

Meer info over de duurtijd

De activiteit duurt 70 minuten voor 1 klasgroep, zonder pauze.

Verloop van de activiteit

Na een kort dans- en percussieoptreden van Jill Van Meerbeeck gaan we een beetje ‘op reis’ naar West-Afrika:
De kleuters maken kennis met de djembé, ervaren het plezier van Afrikaanse dans en samenzang.

Op de djembé ontdekken ze veel verschillende klanken en geluiden; alle klanken en geluiden worden gelinkt aan dieren die in Afrika voorkomen. Elk dier heeft z’n ritme en die ritmes leren we in samenspel spelen.

Daarna wordt er een kort verhaaltje verteld dat we dansend gaan uitbeelden. Om af te sluiten leren de kleuters nog een liedje.

Voor lager en secundair onderwijs wordt er een krachtige combi aangeboden van percussie en dans. Op de djembé leren we verschillende basisritmes in samenspel. Bij de dans wordt een heuse choreografie aangeleerd en ook gezongen. Intensieve activiteit waarvan je veel energie krijgt.
 

Meer info over de doelgroep

De activiteit is geschikt voor de derde kleuterklas en de oudste leefgroep van de kleuterschool.

De activiteit is ook beschikbaar voor het buitengewoon onderwijs. Elk van de types van het BuO vraagt een andere aanpak die duidelijk wordt tijdens de intake. We voorzien voldoende hulpstukken om samen musiceren technisch mogelijk te maken. We werken bijv. met ballonnen om ritmisch te voelen. Het is een doe- maar vooral een voel- en luisteractiviteit. Neem contact op met ons om te bespreken hoe we ons aanbod kunnen afstemmen op jouw klasgroep.

Kleutermenu/buitengewoonmenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 15 juni 2024.  Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Thema's
  • Cultuur
  • Dans
  • Muziek

Gerelateerde activiteiten