Workshop theater: Let the music PLAY

Theaterworkshop met muziek als inspiratiebron

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

​We gaan spelen op muziek! Spannende, dramatische, vrolijke, grappige, rare muziek... In de theaterworkshop ‘Let the music PLAY’ is muziek de motor van hoe je beweegt, wat je zegt en wat je doet. Het is de rode draad van alles wat je speelt: personages, emoties, fantasie, ... tot de creatie van je eigen scènes toe.

In deze workshop is muziek de motor voor alles wat de leerlingen doen. Nee, het is niet de bedoeling om te dansen. Wat dan wel? Spelen! De vele expressieve muziekfragmenten loodsen de kinderen door verschillende sferen en brengt de fantasie op gang. Ze amuseren zich en de meesten acteren zonder het zelf te beseffen. Heel vaak ontstaat er spontaan samenspel.

Meer informatie over de prijs

Workshop € 145 + dossierkost €7 + materiaalkost € 10 + verplaatsing € 0,36 H/T vanuit Edegem .

Meer info over de duurtijd

Je kunt deze workshop ook in een ingekorte of langere versie krijgen.

Verloop van de activiteit

Na een korte kennismaking volgt de opwarming, uiteraard op muziek.

In een volgend kort deel ontdekken we dat we zonder muziekinstrumenten ook zelf muziek kunnen maken. We zien (en horen) wat emoties doen met stem en en lichaamstaal.

In het volgende deel laten we ons in beweging brengen door veel verschillende soorten muziek. De muziek dirigeert het lichaam. Welke gevoelens borrelen op door de vele verschillende soorten muziek en hoe uit zich dat in je manier van bewegen, je lichaamshouding? Spontane transformatie.
We observeren. Herken je misschien een personage, een dier, een voorwerp in jouw bewegingen of die van iemand anders? Soms ontstaat er al een verhaal. Kunnen we dit scherper stellen? Laten we proberen.
In dit deel dirigeert de muziek het lichaam in expressieoefeningen die de leerlingen allemaal tegelijk doen.

Pas in het laatste deel maken de leerlingen bewust een scène. Ze krijgen allemaal hetzelfde muziekfragment te horen ter inspiratie; na overleg met elkaar en een paar keer oefenen, tonen de groepjes hun scène aan elkaar. 

Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding toe

De begeleidende leerkracht mag uiteraard meedoen, zijn/haar enthousiasme is meestal zeer aanstekelijk. Maar deelnemen is geen verplichting.

Brochure Hoera!Theater

Bekijk het volledige aanbod van Hoera!theater. Hier lees je ook alles ivm de boekingen en de algemene voorwaarden. 

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
  • Theater

Gerelateerde activiteiten