Via Antwerpen

Interactieve rondleiding gebaseerd op de verhalen van landverhuizersTer info: Het Red Star Line Museum sluit wegens verbouwingen. Het museum heropent op 22 september.

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur 30 minuten

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 5 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

  • € 6,20 per leerling

De landverhuizers die in Antwerpen aan boord gingen, kwamen grotendeels van een streek ver weg. Ze hadden er al een hele trip op zitten, voor ze aan de gebouwen van Red Star Line arriveerden. Tijdens deze interactieve rondleiding in het museum beleeft u – door hun verhalen – de trip alsof u een van hen was.

Je treedt in de voetsporen van landverhuizers en ervaart hun enthousiasme en angst, hun spanning en onzekerheid. Je beleeft het afscheid en de obstakels, maar ook het avontuur, de ontdekkingen en de hoop op een nieuw leven aan de andere kant van de oceaan.

Het museum vertelt de geschiedenis van de landverhuizers aan de hand van menselijke verhalen. Het is een bijna vergeten geschiedenis, die je levend houdt door te luisteren en te reageren, door ze aan te vullen en te delen. Zo boek je bij het Red Star Line Museum niet alleen een tocht naar het verleden, maar ook naar vandaag en de toekomst.

Praktisch
Toegang tot het museum: gratis voor schoolgroepen en begeleiders + bezoek toren
Gids: € 75
Administratiekost: € 5
Prijzen onder voorbehoud van wijziging

Gids je liever zelf?
Je kan deze rondleiding ook zelf begeleiden met een handleiding.  Hier vind je alle informatie.

Open van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u. Graag 3 weken op voorhand reserveren.

Locatie
Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Geschiedenis
  • Samenleven
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel