Bezoek Red Star Line Museum 3e graad secundair

Het Red Star Line Museum biedt leerkrachten de mogelijkheid om zelf rond te leiden en met het onderwerp in de klas aan de slag te gaan.

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur 30 minuten

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 5 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

Ter info: Het Red Star Line Museum sluit wegens verbouwingen. Het museum heropent op 22 september.

Welke impact heeft migratie op een persoon, een familie? Een museumbezoek zet jouw leerlingen aan om hierover na te denken. Het aanvullend lesmateriaal daagt hen uit om op zoek te gaan naar een migratieverhaal in de eigen familie of omgeving.

Praktisch
Het museum is gratis voor schoolgroepen die op voorhand hebben gereserveerd. Je vraagt jouw bezoek aan via rsl_balie@stad.antwerpen.be. Je vermeldt daarin het aantal leerlingen en de datum en het uur wanneer je het museum wenst te bezoeken. Je ontvangt een bevestigingsmail. Vanaf dan is jouw bezoek ingepland.

Aan de balie liggen polsbandjes voor je klaar, die toegang geven tot het museum. De onthaalmedewerker wijst je een of meerdere groepslockers achter de balie toe. Praktische afspraken vind je hier terug.

Lesmateriaal
Het materiaal bestaat uit een leerkrachtenbundel, handleiding voor tijdens het museumbezoek, kopieerbladen voor de leerlingen en beeldmateriaal.

Liever een gegidste rondleiding?
Je kan ook gegidste rondleidingen boeken. Voor de derde graad secundair kan je kiezen tussen 'Een reis voor het leven. Red Star Line, ook jouw verhaal?' en 'Via Antwerpen'.

Open van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u. Graag 3 weken op voorhand reserveren.

Locatie
Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Geschiedenis
  • Samenleven
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel