B@F!

Multimediale productie over maatschappelijke thema’s, als geweld & verslavingen. 

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 2

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • € 7,00 per leerling

In B@f! worden verslaving en crimineel gedrag aan de kaak gesteld. De verschillende scènes van deze voorstelling worden visueel ondersteund aan de hand van filmpjes. Deze beklijvende voorstelling laat niemand onberoerd. De thema's zijn erg herkenbaar en sluiten nauw aan bij de leefwereld van het beoogd publiek.

Vic De Boever krijgt van Anke, zijn vriendin, het computerspelletje B@F!, wat staat  voor Bad Fighting. Het is het coolste spel van het moment en Vic geraakt helemaal in de ban van de game. Hij laat alles ervoor links liggen. Anke, zijn schoolwerk en zijn slaap. Haast alles lijdt onder zijn gameverslaving.
Ondertussen woedt er op school een heuse verkiezingsstrijd. James wil koste wat het kost voorzitter van de studentenraad worden en stelt hiervoor, samen met zijn rechterhand Kim, alles in werking tijdens de campagne. Zelf een ware sponsortocht is niet uit den boze.
De gameverslaving van Vic loopt uit de hand en zelfs de liters Red Bull die hij nuttigt, kunnen hem niet meer wakker houden. Daar bovenop  begint hij zich ook nog als een echte bullebak te gedragen. Vervolgens komt hij in aanraking met drugs en hoewel hij eerst argwanend is neemt hij ze toch, in de hoop zo wakker te kunnen blijven.
Natuurlijk kosten deze pillen geld en dat geld geraakt snel op. Op allerlei manieren tracht hij zijn verslavingen te bekostigen en zo worden James en Kim ook bij zijn verslaving betrokken.
De verschillende scènes worden visueel ondersteund aan de hand van filmpjes, die bijdragen tot de onderdompeling in het verhaal. Deze beklijvende voorstelling laat niemand onberoerd.

In samenwerking met Sabam en Drugspreventiecentrum De Sleutel.

Praktisch

KC Vlaams Fruit is een cultuurschakel.
Je kan dus gratis reizen met DynamoOPWEG.

De voorstellingen kunnen ook op locatie georganiseerd worden.

Prijs: € 890 (inclusief BTW, exclusief auteursrechten). In het theater zelf: € 7 per leerling.
Max. 120 leerlingen (in het theater) en 200 leerlingen op verplaatsing.

Je kan meer praktische informatie terugvinden in dit document.

Verwachtingen naar de leerkracht (en andere begeleiders)

Wij verwachten dat de begeleider de leerlingen in het oog houdt en zorgt dat ze respectvol gedrag tegenover de acteurs vertonen.

Voor- en/of natraject

Een voor- en/of nabespreking is mogelijk. Begeleidende educatieve verwerkingsmap (door Drugspreventiecentrum De Sleutel). 

Locatie
Thema's
  • Cultuur
  • Theater
  • Mens & maatschappij
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel