Felix zoekt geluk

Een visueel feest waar je alleen maar gelukkiger van wordt! Speel, lach en kies samen met Felix en zijn vriend Ami. Deze activiteit maakt deel uit van het Kleutermenu & Buitengewoonmenu 2021-2022.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

 • Op je school

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar gedurende een bepaalde periode
 • Meer info

Prijs

Deze activiteit maakt ook deel uit van het Kleutermenu & Buitengewoonmenu 2021-2022.

Stap voor stap gaan we met Felix op zoek naar geluk. Spelen en je fantasie gebruiken, emoties delen en lachen, even nadenken en keuzes maken. Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Geluk vind je immers niet in 'dingen' maar in 'mensen'. De voorstelling is gebaseerd op het wonderlijke voorleesboek 'Felix zoekt geluk' van geluksambassadeur Leo Bormans.

De voorstelling kan geboekt worden op donderdagen en vrijdagen steeds in samenspraak met De Verhalenkat.

In één dagdeel passen 3 voorstellingen bv 9u, 10u en 11u.

200 euro per klasgroep. 

De voorstelling wordt aangeboden via Kleutermenu en wordt per klasgroep (+- 24 kinderen) aangeboden. Iedere klas dient de voorstelling aan te vragen via de aanvraagknop en vult het  Kleutermenuformulier in. 

1 uur vooraf start de opbouw van het decor en techniek in de turnzaal, eetzaal of leeg lokaal.
De voorstelling(en) start(en) stipt op het afgesproken uur, kinderen zitten op banken en luisteren, zingen, dansen en spelen mee.
Na 45 minuten eindigt de voorstelling. De afbraak decor duurt +-40 minuten.

Twee acteurs duiken in de rol van twee vrienden, Felix en Ami en ontdekken samen de wereld doorheen drie geluksverhalen uit het boek 'Felix zoekt geluk' van Leo Bormans. Ook de knuffelbeer komt tot leven tot grote verwondering van de kleuters.

Felix en Ami spelen samen en maken van een grote lege doos, die eerst maar niks lijkt te zijn, een erg leuk speelhuisje. Ze beleven grote emoties van erg droef tot superblij. Kiezen is het allermoeilijkste, er is zoveel om uit te kiezen. Balletjes, het speelhuisje, laarzen, beer, het boek, ... Uiteindelijk kiezen Felix en Ami voor elkaar, het zijn de beste vrienden.  De kleuters kiezen mee, zingen liedjes en dansen gedurende de voorstelling. 

De geluksbeleving is groot. De voorstelling is bijzonder visueel, met véél slapstick humor en live muziek. 

1 uur vooraf start de opbouw van het decor en techniek in de turnzaal, eetzaal of leeg lokaal, de voorstelling(en) start(en) stipt op het afgesproken uur, kinderen zitten op banken en luisteren, zingen, dansen en spelen mee, na 45 minuten eindigt de voorstelling, afbraak decor duurt +-40 minuten

Het boek 'Felix zoekt geluk' kan reeds voorgelezen worden in de klas. Het boek bevat opdrachten en vragen zodat de kleuters de verhalen naar hun eigen leefwereld kunnen projecteren.

De klasjuf blijft gedurende de hele voorstelling bij haar klas en volgt actief de voorstelling, zingt, danst en speelt mee. Voor de kleuters wordt de drempel om mee te doen hierdoor een heel stuk verlaagd. Bij voorkeur zitten leerkrachten, bv zorgjuf en klasjuf, niet naast elkaar tijdens de voorstelling.

De kleuters worden door de actrice en muzikant/acteur uitgenodigd om mee te doen. Wanneer er een rustmoment is waar alleen gekeken wordt, dienen de kleuters weer te gaan zitten. De leerkracht kan hierbij helpen. Er zijn ook interacties met de kinderen waarbij ze mogen reageren, ook dit valt af en toe stil zodat de voorstelling zich verder kan afwikkelen. Hierbij speelt de leerkracht ook een rol. Hij/zij kan de kleuters die blijven praten aanmanen om te luisteren en te kijken.

De activiteit is geschikt voor de derde kleuterklas en de oudste leefgroep van de kleuterschool.
De activiteit wordt ook aangeboden voor buitengewoon onderwijs.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

Thema's
 • Cultuur
 • Dans
 • Literatuur
 • Muziek
 • Theater
 • Mens & maatschappij
 • Samenleven
 • Sport & gezondheid
 • Sport & beweging
 • Tweede taal
 • Nederlands