Fietsen

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu schooljaar 2020-2021

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

 • Op je school

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

Tijd voor een heerlijke fietstocht langs de mooiste plekjes van mijn dorp. Joepie, hobbels en bobbels onderweg! Straks bij dat kruispunt moeten we wel even uitkijken. Wie woont er achter die steile heuvel? En hoe ziet het huis van mijn tante eruit? Dat komen jullie allemaal te weten… als jullie met mij mee fietsen.

Deze muzikale vertelvoorstelling heeft als rode draad een avontuurlijke fietstocht, en wordt dan ook gebracht op en rond een fiets. Het verhaal wordt ondersteund door grote visuele vertelplaten.
Kleuters maken op een speelse manier kennis met verkeersveiligheid en de dieren van de boerderij. De vertelling is bijzonder interactief zodat iedereen meeleeft en een geweldige tijd heeft.
De muzikale begeleiding zorgt voor ondersteuning, afwisseling en dynamiek in de voorstelling. Vertelster en muzikant hebben veel ervaring, voelen elkaar goed aan en spelen in op het moment, samen met de kinderen.
Op een veilige manier maken de kinderen kennis met muziek, theater, verbeelding en herkenbare emoties. Een magische ervaring op maat van de groep.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu/Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6 mei, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.
Voor- en/of natraject
Er bestaat een educatief pakket met extra informatie. De lesmap vindt u onderaan de pagina.
Onze activiteit kadert in een bestaande leerlijn, namelijk verkeersopvoeding, muzische vorming, taalontwikkeling, inleven en verbeelden, lichamelijke opvoeding.

10 veelgebruikte woorden:
Helm, fluohesje, boerderij, olifant, op jacht, tante, de stad, tekening, heuvel, garage.

Dagplanning
De opbouw van het decor en licht- en geluidsinstallatie begint 1 uur voor de eerste voorstelling. We kunnen tot maximum 5 vertelvoorstellingen per dag brengen. Elke voorstelling duurt een uur (ongeveer 50 minuten verhaal + korte pauze). De afbouw duurt 30 minuten.
Verwachtingen naar de school

Parkeerplaatsen
Indien mogelijk graag een parkeerplaats voorzien voor 1 personenwagen vanaf anderhalf uur voor het startuur van de eerste voorstelling tot 1 uur na het einde van de laatste voorstelling. Graag zo dicht mogelijk bij de toegang van de zaal.
Het is leuk (maar niet verplicht) dat er hulp is bij het in- en uitladen. Dit kunnen ook enkele leerlingen van de lagere school zijn.

Locatie

 • Een turnzaal, refter, knutselklas … met een speelvlak van 4mx2m en stopcontact.
 • In dit lokaal mag geen andere activiteit doorgaan tijdens de duur van de voorstelling.
 • Voor de kinderen voorziet de school banken of stoelen om op te zitten. Graag geen kussens of matten.
 • Verduistering mag, maar is niet verplicht.
 • De Verhalenkat voorziet eigen belichting en geluidsversterking.

Catering
Graag thee en water voorzien voor twee personen.

Tijden

 • Het aankomstuur is één uur voor de voorstelling.
 • Duur optreden: telkens 1 uur (+/- 50 minuten voorstelling + korte pauze van +/-10 minuten)
 • Afbouw: 30 min

Begeleiding
Er wordt minstens één leerkracht verwacht die de kinderen begeleidt gedurende de voorstelling (bij voorkeur de klasleerkracht).

 
 

Deze voorstelling gaat door op dinsdag, donderdag en vrijdag (steeds op afspraak).  

<p>200 euro per klas van maximaal 30 leerlingen</p>

Thema's
 • Cultuur
 • Theater
Extra ondersteuning
 • Rolstoeltoegankelijk