Workshop rond (studie)keuzebegeleiding

Deze workshop kan je enkel boeken in combinatie met de muziekvoorstelling 'Totdat we Samenvallen'. 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

4 uur

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 5 - 6

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • € 10,00 per leerling

Afstuderende studenten die goed in hun vel zitten, vertrouwen hebben in hun keuzes en in de toekomst een wezenlijk verschil zullen maken?
In tijden van toenemende burn outs, bore outs en keuzeverlamming, lijkt ons dat een essentieel streefdoel.

Daarom creëerden wij "DaDa – Da ‘Dist", een combinatie van een persoonlijke, muzikale vertelvoorstelling en een workshop. Uitgebreide info en getuigenissen van leerlingen vind je op www.dada-dadist.be.

Deze workshop kan je enkel boeken in combinatie met de muziekvoorstelling 'Totdat we Samenvallen'. Meer info over deze voorstelling vind je op klasopstap.be of op www.dada-dadist.be.

Inhoud activiteit

Het gaat om een voorstelling en een daarbij aansluitende workshop.

De voorstelling brengt het persoonlijke verhaal van Ine Verhaert, die na confrontatie met een ziekte tijdens haar vijfde middelbaar stapje per stapje haar eigen weg moest zoeken in het leven. (Meer info op de website).

Tijdens de workshop worden studenten uitgenodigd stil te staan bij hun meest authentieke talenten, waarden, passies, frustraties en persoonlijke thema’s om dan te kijken welke waarde die kunnen hebben bij het uitstippelen van hun eigen pad. Via verschillende werkvormen (schrijfoefeningen, klasgesprekken, gesprekken in kleine groepjes…) en media (filmpjes, stukjes interview…) brengen we hen dichter en dichter bij zichzelf en geven we het vertrouwen mee om van daaruit hun toekomstige (studie-)keuzes te maken.

Aantal deelnemers, duur en prijs

Aantal deelnemers
Voor de voorstelling (60 minuten): 100 leerlingen
Voor de workshop (2 à 3 lesuren): maximaal 2 klassen (50 leerlingen) per sessie en maximaal 2 sessies (100 leerlingen) per dag.

Zelf raden we voor de workshop kleinere groepen aan, gezien het persoonlijke/vertrouwelijke karakter van de workshop.

Prijs
Voor de voorstelling en de workshop samen: € 10 per leerling
De voorstelling alleen boeken kan ook. Dit kost € 6 per leerling.

Bij problemen in verband met de kostprijs, zijn alternatieven bespreekbaar (in functie van het aantal leerlingen en het budget).

Dagplanning
De voorstelling duurt een klein uur, nadien volgt er best een kleine pauze waarna we overgaan tot de workshop. Aangezien de voormiddag meestal 4 lesuren duurt, lijkt dat ons het beste moment van de dag.

Bij groepen van meer dan 50 leerlingen of twee klassen, doen we één workshop in de voormiddag (voor de helft van de leerlingen) en één workshop in de namiddag.

Verwachtingen naar de leerkracht
Leerkrachten zijn welkom om deel te nemen. Het kan - vooral in het geval van titularissen, zorgbegeleiders of studiebegeleiders - een meerwaarde zijn hen erbij te hebben, omdat er in de workshop vaak dingen naar boven komen waarmee later nog gewerkt kan worden. 
Voor- en/of natraject
“DaDa-Da ‘Dist" vormt een interessante voorbereiding of aanvulling op SID-inbeurzen, studiekeuzebrochures, etc... Het valt helemaal binnen het kader van studiekeuzebegeleiding.
Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Beroepen