Bezoek Vracht

Leerlingen onderzoeken het verhaal van de Antwerpse haven in de lange geschiedenis van globalisering, van de Vikingen tot vandaag.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 3 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Leerlingen onderzoeken het verhaal van de Antwerpse haven in de lange geschiedenis van globalisering, van de Vikingen tot vandaag. Welke vrachten gaan sinds eeuwen de stad in en uit? Wat zijn de logistieke en maatschappelijke uitdagingen van een groeiende wereldhandel?

De gids rekent op de participatieve deelname van de leerlingen.

Na een gezamenlijk introductie door de gids  verkennen de leerlingen op eigen houtje de expo aan de hand van heel diverse opdrachten. Na elke opdracht komt de groep terug samen. In interactie leren ze naar elkaar te luisteren en kijken, hun eigen mening en standpunt te verwoorden, en deze te delen met de groep.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximum 15 leerlingen per gids, maximum 2 groepen tegelijkertijd.

Meer informatie over de prijs

90 euro + 5 euro administratiekosten per groep van maximum 15 leerlingen.  

Meer info over de duurtijd

Kom best een kwartiertje voor aanvang van de rondleiding/het bezoek naar het MAS. Vorm de groepen voor je aankomst, op die manier win je tijd.

De wandelboulevard is open vanaf 9.30 uur.

De groepskassa is open vanaf 9.45 uur.

De museumzalen zijn open vanaf 10 uur.

 

Huisreglement

Rugzakken, tassen en koffers groter dan A3 formaat en paraplu’s mogen niet mee in de museumzalen. Je kan die deponeren in de vestiaire.  

Schoolgroepen kunnen gebruik maken van een “box” waarin alle bagage gezamenlijk gedeponeerd en opgehaald kan worden. Meer info aan de balie.

Het museum is niet verantwoordelijk voor diefstal. Bagage op school of in de bus achterlaten verkort vanzelfsprekend de wachttijd voor je bezoek.

Het museum hanteert polsbandjes als toegangscontrole in de museumzalen. Elke leerling en begeleider dient herkenbaar te zijn aan de hand van een MAS-polsbandje bij betreding van de zalen.

Schoolgroepen bezoeken het museum onder begeleiding van leerkrachten of begeleiders. Wij verwachten 1 begeleider per 15 leerlingen. De begeleider draagt de verantwoordelijkheid over de groep tijdens het museumbezoek en zal aangesproken worden door de Erfgoedbewaking indien de groep zich niet aan het bezoekersreglement houdt.

Het bezoekersreglement kan je raadplegen aan de balie van het MAS.

Extra informatie voor scholen

Vanaf de tweede verdieping kunnen leerlingen hun lunchpakket nuttigen in de wandelboulevard.

Vanzelfsprekend wordt de nodige discretie en netheid verwacht.

Locatie
Thema's
  • Erfgoed
  • Economie/Noord-Zuid
  • Geschiedenis
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel
  • Rolstoeltoegankelijk

Gerelateerde activiteiten