Buitengewoonmenu

<p>Laat je leerlingen voordelig kennismaken met sport- en cultuuractiviteiten</p>

Het Buitengewoonmenu is een uitbreiding van het Kleutermenu. Sport- en cultuuractiviteiten voor de derde kleuterklas worden, in overleg tussen school en organisatie, aangepast aan overeenkomstige groepen uit het buitengewoon onderwijs. U kan de activiteiten boeken aan een zeer voordelig tarief. 

Het Buitengewoonmenu bestaat uit vier activiteiten per schooljaar. De school kiest zelf twee sport- en twee cultuuractiviteiten uit een ruim en kwalitatief aanbod. 

Voordelig tarief

Voor deze vier activiteiten betaalt de school € 200 per groep van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.
Dit aanbod geldt voor alle erkende scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Vervoer en verzekering
De activiteiten vinden plaats tijdens de schooluren, in de nabije schoolomgeving, op school zelf of zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Dit jaar kan u zelf kiezen of u op verplaatsing gaat of niet. Eventueel vervoer regelt en betaalt de school zelf.

Alle activiteiten (zowel binnen als buiten de schoolmuren) zijn verzekerd via de schoolverzekering.

Buitengewoonmenu 2020-2021

Omwille van de onzekerheden die er nog zijn voor schooljaar 2020-2021 en omdat het team van Klas op Stap vanaf 18 mei tot het einde van het schooljaar ingezet wordt in de ondersteuning van scholen bij noodopvang van leerlingen, hebben we beslist om het nieuwe aanbod en de bijhorende inschrijvingen voor schooljaar 2020 – 2021 pas in augustus bekend te maken via www.klasopstap.be/kleutermenu en www.klasopstap.be/buitengewoonmenu

Buitengewoonmenu 2019 - 2020: stopgezet

Update ivm corona

De datum voor het heropstarten van de lessen in de kleuterscholen werd door de Nationale Veiligheidsraad nog niet bepaald. Aangezien de leerjaren die al wel kunnen heropstarten ook worden geadviseerd om geen buitenschoolse uitstappen of activiteiten met externe partners in de klas te organiseren, heeft het team van Klas op Stap beslist om  alle activiteiten in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu voor de rest van het lopende schooljaar (2019-2020) te schrappen.

Kleutermenu

Naast het Buitengewoonmenu bestaat er ook een Kleutermenu, een vergelijkbaar aanbod voor derde kleuterklassen van het gewoon onderwijs. Bekijk hieronder het filmpje.

Document - Retributiereglement

Vragen?
Mail kleutermenu@stad.antwerpen.be
Tel +32 3 338 33 40 voor algemene vragen en voor vragen over cultuuractiviteiten.
Tel +32 3 338 60 34 voor algemene vragen en voor vragen over sportactiviteiten.