Creatief musiceren

Samen ritmes en deuntjes maken, spelenderwijs kennismaken met tempo, dynamiek, stem en klanken... dat is genieten en plezier beleven!

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Een ervaren begeleider komt naar de klas met een grote instrumentenkoffer vol leuke instrumentjes. Aan de hand van herkenbare situaties nodigt hij of zij de kinderen uit om ritmes en deuntjes te spelen – op hun eigen lichaam, allerhande voorwerpen en instrumenten uit de koffer – liedjes te zingen en zelf muziek te ontwerpen. Ook muziek- en bewegingsspelletjes om spelenderwijs kennis te maken met tempo, ritme, dynamiek, samenspel, klankkleur, stem…komen uitgebreid aan bod. De begeleider besteedt ook aandacht aan het samen musiceren en luisteren naar elkaar. Samen genieten en plezier beleven staan immers centraal!

Met de instrumenten leren kinderen improviseren binnen een gestructureerd kader en ervaren ze - vaak voor het eerst - hun eigen muzikaliteit en die van de anderen. De kinderen krijgen de kans zichzelf expressief te uiten en leren naar elkaar te luisteren om tot een verrassend muzikaal resultaat te komen.

De workshop start met de ontdekking wat er allemaal in de instrumentenkoffer zit. De kinderen testen de verschillende instrumenten uit. Daarna gaan ze aan de slag met opdrachten rond ritme, klanksterkte en dynamiek. Hierbij leren de kinderen improviseren, zich uitleven en ontdekken hun eigen muzikaliteit.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximum 25 deelnemers

Meer informatie over de prijs

We vragen om minstens 2 workshops te boeken. Voor het 1ste lesuur vragen we een kostprijs van €135 en €70 voor elk daaropvolgend lesuur (inclusief materialen en exclusief vervoer €0,40/km in straal van 50 km rond Antwerpen, vrij van btw).  Zo worden de kosten van het startuur (€ 135) en de vervoerskosten gespreid over meer leerlingen waardoor ook de prijs voor jouw klas nog sterk daalt.

Meer info over de locatie

Voor deze activiteit hebben we een lege ruimte nodig. 

Meer info over de duurtijd

De activiteit duurt standaard 1 lesuur per klas, maar kan uitgebreid worden naar 2 of meer lesuren.
We vragen wel om minstens voor 2 lesuren te boeken (bv. 2 klassen die elk 1 lesuur krijgen of 1 klas die 2 lesuren volgt).

Voor- en/of natraject

De workshop kadert binnen de leerplannen van muzische vorming. Op vraag voorzien we een lesfiche.

Nieuwe woordenschat

Ritme, dynamiek, samenspel, klankkleur

Kleutermenu/buitengewoonmenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 15 juni 2024. Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Inschrijven voor deze activiteit in het kader van Kleutermenu/buitengewoonmenu? Dat doe je hier

Let op! Wij vragen om minstens voor twee klassen te boeken. Eén van die klassen is een 3e kleuterklas en ingeschreven voor Kleutermenu.

 

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
Extra ondersteuning
  • Rolstoeltoegankelijk

Gerelateerde activiteiten