Creatief musiceren

Samen ritmes en deuntjes maken, spelenderwijs kennismaken met tempo, dynamiek, stem en klanken... dat is genieten en plezier beleven!

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Een ervaren begeleider komt naar de klas met een grote instrumentenkoffer vol leuke instrumentjes. Aan de hand van herkenbare situaties nodigt hij of zij de kinderen uit om ritmes en deuntjes te spelen – op hun eigen lichaam, allerhande voorwerpen en instrumenten uit de koffer – liedjes te zingen en zelf muziek te ontwerpen. Ook muziek- en bewegingsspelletjes om spelenderwijs kennis te maken met tempo, ritme, dynamiek, samenspel, klankkleur, stem…komen uitgebreid aan bod. De begeleider besteedt ook aandacht aan het samen musiceren en luisteren naar elkaar. Samen genieten en plezier beleven staan immers centraal!

Met de instrumenten leren kinderen improviseren binnen een gestructureerd kader en ervaren ze - vaak voor het eerst - hun eigen muzikaliteit en die van de anderen. De kinderen krijgen de kans zichzelf expressief te uiten en leren naar elkaar te luisteren om tot een verrassend muzikaal resultaat te komen.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximum 25 deelnemers

Meer informatie over de prijs

De eerste workshop kost 135 euro per klas, exclusief vervoer en vrij van btw Een tweede, derde of vierde workshop kost 70 euro per klas, telkens exclusief vervoer en vrij van btw. Vervoersonkosten zijn  0,4€/km in straal van 50km rond Antwerpen.  

Meer info over de locatie

Lege ruimte nodig.

Meer info over de duurtijd

De activiteit duurt standaard 1 lesuur per klas, maar kan uitgebreid worden naar 2 of meer lesuren.
We vragen wel om minstens voor 2 lesuren te boeken (bv. 2 klassen die elk 1 lesuur krijgen of 1 klas die 2 lesuren volgt).

Verloop van de activiteit

De workshop start met de ontdekking wat er allemaal in de instrumentenkoffer zit. De kinderen testen de verschillende instrumenten uit. Daarna gaan ze aan de slag met opdrachten rond ritme, klanksterkte en dynamiek. Hierbij leren de kinderen improviseren, zich uitleven en ontdekken hun eigen muzikaliteit.

Voor- en/of natraject

De workshop kadert binnen de leerplannen van muzische vorming. Op vraag voorzien we een lesfiche.

Nieuwe woordenschat

Ritme, dynamiek, samenspel, klankkleur

Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding toe

We vinden het fijn wanneer de leerkracht deelneemt aan de workshop.

Kleutermenu/buitengewoonmenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 30 september van het lopende schooljaar.  Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Inschrijven voor deze activiteit in het kader van Kleutermenu/buitengewoonmenu? Dat doe je hier

 

 

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
Extra ondersteuning
  • Rolstoeltoegankelijk

Gerelateerde activiteiten