De proefmobiel

Wetenschap en techniek zit in alles rondom ons! De proefmobiel is een interactieve demo waarbij leerlingen mee mogen experimenten. (Kleutermenu/Buitengewoon menu schooljaar 2020-2021)

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Met behulp van dagdagelijkse en minder dagdagelijkse voorwerpen demonstreert onze wetenschapper een aantal wetenschappelijke principes op zo'n manier dat de verbazing én verbeelding van de leerlingen geprikkeld wordt. De leerlingen worden constant betrokken en mogen mee experimenteren!

De proefmobiel is opgevat als interactieve demo gewoon in de klas. De hele klas kan als één groep deelnemen. Voor elke proef mag een leerling vooraan komen assisteren terwijl de rest goed observeert wat er gebeurt.
We vertrekken hierbij vanuit “inquiry based learning”. Vraaggestuurd leren waarbij de leerlingen zelf door vragen stellen op zoek gaan naar een verklaring. We vragen hen vooraf wat ze denken dat er gaat gebeuren bij elke proef en zoeken samen naar een uitleg voor wat ze observeerden.
Leuke experimenten die de leerkracht later in de klas kan herhalen, worden afgewisseld met wat meer spectaculaire en verrassende proefjes. 

De proefmobiel heeft een aangepaste versie voor alle leeftijden: kleuters, lager én middelbaar.

Max 24 leerlingen per workshop

De eerste workshop kost 180€ per klas, inclusief vervoer en vrij van btw

Een tweede, derde of vierde workshop kost 75€ per klas, telkens inclusief vervoer en vrij van btw.

De activiteit kan zowel op de school zelf plaatsvinden, als op locatie in ons magazijn te Wommelgem, Stommehoevenstraat 82 (nabij bus 420/421).

De activiteit duurt 1 tot 2 lesuren per klas en kan uitgebreid worden naar 3 lesuren. We vragen wel om minstens voor 2 lesuren te boeken, bv. 2 lesuren voor 1 klas of 2 klassen die elk 1 lesuur krijgen.

Onze wetenschapper demonstreert, mits de hulp van een leerling-assistent, een aantal wetenschappelijke principes. Uiteraard is het geheel interactief opgevat: leerlingen krijgen ruim de kans om één en ander zelf uit te proberen…

Op vraag, voorzien we een beknopte lesfiche waarin een aantal proefjes staan uitgelegd die in de klas kunnen uitgevoerd worden met eenvoudige middelen en zonder té ingewikkelde uitleg kunnen verklaard worden.

Experiment, wetenschappen, techniek, proefjes, STEM, chemie, biologie, fysica, natuurkunde, wiskunde, experiment/proef, lucht, verbranding

We vinden het fijn als de leerkracht aanwezig is tijdens de workshop en actief deelneemt.

Bekijk onze website voor meer info: https://spelenderwijzer.be/aanbod/proefmobiel

 

Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Techniek
  • Wetenschap