Kleuteryoga (van Impact)

Met kleuteryoga is het de bedoeling om de kleuters te laten kennismaken met yogahoudingen, waarbij er ook spelvormen aan te pas komen. (Kleutermenu schooljaar 2020-2021)

Schrijf nu in

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Wat leren de kleuters? 

1.6 De kleuters kunnen met een eenvoudig bewegingsantwoord snel reageren op auditieve, visuele en tactiele signalen.

1.16 de kleuters kunnen komen tot rustervaringen.

1.21 de kleuters passen de eigen beweging aan aan de snelheid en het tempo van bewegende objecten, of aan de tijdsduur van auditieve signalen.

1.39 de kleuters kunnen gerichte aandacht opbrengen voor verschillende sensorische prikkels en deze rustig laten inwerken.

3.4 de kleuters tonen een rustige aanwezigheid in het eigen lichaam, voelen de eigen grenzen en tonen een vertrouwdheid met de eigenheid van het lichaam.

100 euro per groep van maximum 25 kinderen.

De leerlingen leren op een gecontroleerde manier bewegen en expressief zijn onder begeleiding van een verhaal. Ze gaan op tocht door het bos en bewegen mee met de bomen en dieren van het bos. De leerkracht doet een beweging voor en zij mogen deze beweging nabootsen met een gecontroleerde ademhaling of expressie van het kind. 

Het is de bedoeling dat wij zelf lesgevers voorzien om de activiteiten te begeleiden. Anderzijds is het ook mogelijk om een lesgevers-map te voorzien waarmee de leerkracht aan de slag kan om zelf de activiteit te begeleiden.

De activiteit is geschikt voor de derde kleuterklas en de oudste leefgroep van de kleuterschool.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

Thema's
  • Cultuur
  • Dans
  • Sport & gezondheid
  • Sport & beweging