Materiaal

Ontleen materiaal voor je activiteit of meerdaagse uitstap.

Bij verscheidene organisaties of diensten kan je materiaal ontlenen om in de klas aan de slag te gaan of om jouw (meerdaagse) uitstap te verrijken.

Bekijk hier per thema wat je waar kan ontlenen.

Alles open / Alles toe
Algemeen / thema-overschrijdend

Keuken

Multimedia & audiovisueel materiaal

Leermiddelen

  • Lesmateriaal in alle vormen. Klascement is het gratis platform waar leerkrachten elkaar inspireren door leermiddelen te delen voor leerlingen van alle leeftijden. Tienduizenden leermiddelen kan je gemakkelijk doorzoeken op onderwerp, vak of onderwijsniveau.

Toegankelijkheidsmateriaal

Evenementen

  • Ontdek hier al het materiaal dat je kan uitlenen voor je evenement. 
Cultuur

Boekenpakketten

Mens & maatschappij

Wereldburgerschap & diversiteit

  • In het provinciaal Documentatiecentrum Atlas (DocAtlas) kan je tijdens de openingsuren zonder afspraak het aanbod aan leermiddelen en spelmaterialen verkennen en ontlenen. Je krijgt daarbij hulp en advies van de medewerkers.

Geestelijke gezondheid  

  • Bij Logo Antwerpen kan je naast infosessies ook in de klas werken aan geestelijke gezondheid. Er zijn materialen voor klein (geestje gezond) en groot (vind-ik-leuk box) die je kan uitlenen via de webshop
Sport & gezondheid

Sport 

  • Sporting A ontleent sport - en spelmateriaal op 2 locaties, namelijk Park Spoor Noord en het Kiel. In de uitleendienst van Sporting A vind je onder andere mountainbikes, inlineskates, kleuterspeelsets, hockeysets, tennisrackets, en veel meer.
  • Ben je op zoek naar sportinfrastructuur? Ook dat kan je via Sporting A aan een voordelig tarief reserveren. 
  • Bij de uitleendienst van het jongerencentrum Bouckenborgh kan je terecht voor allerhande sport- en spelmateriaal zoals een reuze jenga, kubbs, een reuze twister, nerfguns, sumopakken, een springkasteel...
  • Sport-Vlaanderen heeft een uitleendienst met o.a. ook G-sport materiaal.

Schoolfietsen

  • Plan je een fietstocht of uitstap met de klas? Heb je onvoldoende fietsen om rond fietsvaardigheid te werken op school? Weet dan dat Antwerpse scholen extra fietsen kunnen ontlenen bij de uitleendiensten van Sporting A. Je vindt deze uitleendiensten op het Kiel en in Park Spoor Noord. Download hier een bestand met meer info hierover. 
  • Logo Antwerpen stelt een webshop ter beschikking waarin verschillende hapklare materialen voor in de klas kunnen worden uitgeleend. 

Spelen

Heb je nog tips of opmerkingen?
Laat het zeker weten via klasopstap@antwerpen.be!