YOGA avontuur

De kinderen gaan op avontuur via speelse yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en visualisaties. Een ontdekkingsreis doorheen je eigen lijf!

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 1 - 6

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

De leerlingen leren om plezier te hebben van beweging! Ze leren ook hun verbeeldingskracht te verfijnen en hun inlevingsvermogen en hun lichaamsbesef te vergroten. Dit leren ze via speelse yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en visualisaties. Terwijl de leerlingen hun spieren versterken en versoepelen, laten ze spanningen los en leren ze concentratie behouden.

De opdrachten worden in groep uitgevoerd, terwijl elk kind over een eigen yogamat beschikt.

 

De maximale groepsgrootte bedraagt 25 leerlingen. Bij voorkeur werken we met kleinere groepen.

 

Tijdens de schooluren kost een workshop € 130 voor het eerste lesuur (50 min.). Daarna kost elk aansluitend lesuur € 60. Indien we gedurende een voormiddag 4 workshops geven aan in het totaal 96 leerlingen, komt dit neer op € 3,20 per leerling.

Deze prijs is exclusief vervoersonkosten: € 0,35 per km in een straal van 50 km rond Antwerpen. De yogamatten voorzien wij, tenzij de school er zelf heeft.

 

 

Elke workshop duurt minstens 50 minuten en kan langer worden gegeven, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de mogelijkheden van de school. We komen zelf tot de school of op een andere locatie (door de school te bepalen)! We brengen de workshops graag voor meerdere klassen of leerjaren uit dezelfde school. Sommige scholen plannen bijvoorbeeld een YOGADAG, waarbij wij de hele dag yoga geven aan de verschillende klassen.

 

De yogaworkshop kadert binnen de algemene doelstellingen van het leergebied lichamelijke opvoeding of bewegingsopvoeding.

 

  • yoga
  • ademen: inademen, uitademen
  • 'beeld je in'

Aanwezigheid van de eigen klasleerkracht of begeleider wordt zeer geapprecieerd.

 

De workshops yoga komen het best tot hun recht in een ruim en leeg (klas)lokaal of in een turnzaal.

 

Thema's
  • Sport & gezondheid
  • Sport & beweging