Bezoek aan Planckendael

De natuur is de beste leerschool! 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 dag

Locatie

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

  • € 7,50 per leerling

Planckendael bruist van het leven: Kai-Mook is mama geworden! Er lopen maar liefst twee baby-olifantjes rond in de olifantentempel, want ook May Tagu beviel van een gezond olifantje. Welkom ook op de veranda van de lemuren, dicht bij de ringstaartmaki’s. In Amerika wandel je samen met de pinguïns over hun promenade. De wereld van Planckendael biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier, op nog geen 20 minuten van Brussel.
 

Programma
Als leraar kies je in Planckendael altijd voor een rijk gevuld en gevarieerd programma met voedermomenten. Wij bieden je bovendien een gratis gids, vanaf 15 leerlingen. Maak je keuze uit verschillende boeiende rondleidingen die naadloos aansluiten bij de eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

NIEUW: met ZOOschool.be sluiten je lessen en klasuitstap voortaan perfect op elkaar aan! Lees er alles over op www.ZOOplanckendael.be

Bereikbaarheid
Planckendael is vlot bereikbaar met autocar (gratis parking) of de trein. Aan het station van Mechelen stap je na je treinreis over op de Planckendael Express. Deze brengt je voor € 1 per leerling heen en terug naar het dierenpark/station.
 

Gereserveerd bezoek
Elke deelnemende leerling van het basisonderwijs ontvangt, bij een gereserveerd bezoek, een gratis fruitdoos. Elke begeleidende leraar krijgt twee terugkomtickets.
 

Praktisch: toegang tot Planckendael
Alle leerlingen van Antwerpse scholen (uit de districten Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk) kunnen, dankzij de stad Antwerpen, dit prachtige dierenpark bezoeken aan € 7,5 per leerling.
Per 15 leerlingen mag één begeleider gratis binnen. Extra begeleiders betalen € 7,5.
 

De leerlingen van de 3de kleuterklas en het 4de leerjaar uit deze Antwerpse scholen, kunnen een zoovignet aanvragen bij Onderwijsnetwerk van de stad Antwerpen. Daarmee kunnen ze gratis Planckendael bezoeken.
Meer informatie vind je op www.klasopstap.be/ondersteuning of bel naar 03 338 33 40.

Scholen buiten het grondgebied stad Antwerpen vinden alle informatie over de geldende tarieven op de tarievenpagina van Planckendael.

Praktisch: rondleiding met gids
Planckendael voorziet, op basis van beschikbaarheid, een gratis gids vanaf 15 deelnemende leerlingen.

Indien minder dan 15 leerlingen worden de kosten van de gids doorgerekend:
€ 50 voor een rondleiding in het park
€ 75 voor een rondleiding backstage (vanaf 12 jaar)
 

 
Alles open / Alles toe
Meer informatie over de periode

Planckendael is 365 dagen per jaar geopend.

 

Locatie
Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Fauna & Flora
Extra ondersteuning
  • Rolstoeltoegankelijk

Gerelateerde activiteiten