Bezoek aan de Zoo

ZOO ANTWERPEN brengt je klas dichter bij de dieren! 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 dag

Locatie

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

  • € 7,50 per leerling

De ZOO is nieuw, en nu nog mooier. In de gloednieuwe Mensapenvallei wandel je met je klas tussen de chimpansees en de gorilla’s. Je Afrikaanse safarigevoel wordt compleet als je uitkijkt over de nieuwe Savanne met giraffen en zebra’s. Vergeet ook de Skywalk niet waar je oog in oog komt te staan met de rode panda’s. Nog enkele must sees: de koala’s, het rifaquarium en de Vlindertuin!

Programma
Als leraar kies je in de ZOO altijd voor een rijk gevuld en gevarieerd programma met voedermomenten. Wij bieden je bovendien een gratis gids, vanaf 15 leerlingen. Maak je keuze uit verschillende boeiende rondleidingen die naadloos aansluiten bij de eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

NIEUW: met ZOOschool.be sluiten je lessen en klasuitstap voortaan perfect op elkaar aan! Lees er alles over op www.ZOOschool.be

Gereserveerd bezoek
Elke deelnemende leerling van het basisonderwijs ontvangt, bij een gereserveerd bezoek, een exclusief fruitdoosje. En elke begeleidende leraar krijgt twee terugkomtickets.

Praktisch: toegang tot de Zoo

Alle leerlingen van Antwerpse scholen (uit de districten Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk) kunnen, dankzij de stad Antwerpen, dit prachtige dierenpark bezoeken aan € 7,5 per leerling.

Per 15 leerlingen mag één begeleider gratis binnen. Extra begeleiders betalen € 7,5.

De leerlingen van de 3de kleuterklas en het 4de leerjaar uit deze Antwerpse scholen, kunnen een zoovignet aanvragen bij Onderwijsnetwerk van de stad Antwerpen. Daarmee kunnen ze gratis de Zoo bezoeken.
Meer informatie vind je op www.klasopstap.be/ondersteuning of bel naar 03 338 33 40.

Scholen buiten het grondgebied stad Antwerpen vinden alle informatie over de geldende tarieven op de tarievenpagina van de ZOO.

Praktisch: rondleiding met gids
De ZOO voorziet, op basis van beschikbaarheid, een gratis gids vanaf 15 deelnemende leerlingen.

Indien minder dan 15 leerlingen worden de kosten van de gids doorgerekend:
€ 50 voor een rondleiding in het park
€ 75 voor een rondleiding backstage (vanaf 12 jaar)
 

 

De Zoo is 365 dagen per jaar geopend.

 

Locatie
Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Fauna & Flora