Reis rond de wereld in 80 instrumenten

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoon menu schooljaar 2020-2021

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur 30 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Deze interactieve voorstelling van 90 minuten wordt gaandeweg een theater-, dans- en muziekvoorstelling met, voor en door de leerlingen gebracht én gemaakt.
Vanuit een decor vol wereldbollen, landkaarten en (vreemde) instrumenten vertrekken we op reis rond de wereld, op avontuur en op zoek naar muziek… Als we terug ‘thuis’ komen hebben we een hoop geleerd en volgt een muzikaal spektakel als apotheose, waaraan elk kind deelneemt.

Een leerling die groot wordt in Antwerpen (of een andere stad) heeft een divers wereldbeeld. Die diversiteit merkt het kind dagelijks op in de klas, de buurt én thuis.
Met deze voorstelling wensen we in te spelen op deze diversiteit door muziek en muziekinstrumenten aan te bieden uit de verschillende werelddelen.
De leerlingen beleven, ontdekken én bespelen al deze instrumenten en gaan ook zingen, dansen èn toneelspelen. Ook gaan we dieper in op diverse gebruiken en culturele eigen(aardig)heden.
 

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het BuO vraagt een andere aanpak die duidelijk wordt tijdens de intake. We voorzien voldoende hulpstukken om samen musiceren technisch mogelijk te maken. We werken bijv. met ballonnen om ritmisch te voelen. Het is een doe- maar vooral een voel- en luisteractiviteit. Neem contact op met ons om te bespreken hoe we ons aanbod kunnen afstemmen op jouw klasgroep.
 

<ul>
<li><a>1 voorstelling voor max. 25 kinderen ( 1 klas):<strong> 200€</strong> (incl 6% BTW) omgerekend komt dit neer op <strong>8€ per kind</strong></a></li>
<li>1 voorstelling voor max. 50 kinderen (2 klassen van 25 lln):&nbsp;<strong>350€</strong> (incl 6%BTW Omgerekend komt dit op <strong>7€ per kind</strong></li>
<li>2 voorstellingen op 1 dag voor max. 75 (3 klassen van 25 lln): <strong>525€</strong> (incl 6% BTW) Omgerekend komt dit op <strong>7€ per kind</strong>&nbsp;</li>
<li>2 voorstellingen op 1 dag voor max.100 kinderen (4 klassen van 25 lln): <strong>600€</strong> (incl 6% BTW).&nbsp; Omgerekend komt dit op <strong>6€ per kind</strong></li>
</ul>

<p>&nbsp;</p>

<p>Bij de ALL INN berekening voor <strong>alle</strong> scholen is opgenomen;</p>

<ul>
<li>Administratie en secretariaatskosten voor inhoudelijke en administratieve documenten.&nbsp;</li>
<li>Verplaatsingen en daartoe behorende verzekeringskosten.</li>
<li>Alle interim kosten inhoudende;&nbsp; loon, alle wettelijke bijdragen en verzekeringen.</li>
<li>Materialen die nodig zijn om het decor te vormen, op te treden en samen te musiceren.</li>
</ul>

<p>Bij de ALL INN berekening voor <strong>de buitengewone </strong>scholen is opgenomen:</p>

<ul>
<li>De intake in de school.</li>
<li>Aangepast materiaal om met alle kinderen te kunnen werken&nbsp; te kunnen werken. (bvb bevestigingslinten voor rolstoelen, meer schudinstrumenten&nbsp; bij kinderen met ernstige motorische handicap enz.)</li>
</ul>

<p>&nbsp;</p>

De activiteit gaat door op de school. We vragen een open ruimte van minimum 8m x 8m. Stoelen en tafels zijn niet nodig, voorzie wel eventueel matten indien de vloer te koud is. Het is belangrijk dat we tijdens de voorstelling niet gestoord worden door passanten.

Van de leerkracht verwachten we dat deze mee tussen de kinderen in het publiek zit en mee geniet van de voorstelling. Indien nodig bewaart hij/zij mee de rust.

Indien de school de voorstelling boekt, gaat deze door van 10.30 tot 12.00 uur. De tweede voorstelling kan doorgaan van 13.30 tot 15.00 uur. Dit zijn richturen en deze kunnen gewijzigd worden in functie van de speeltijden. Tijdens de voorstelling is er geen pauze.

Thema's
  • Cultuur
  • Dans
  • Muziek
  • Theater