Reis rond de wereld in 80 instrumenten

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur 30 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • Gratis

Deze interactieve voorstelling van 90 minuten wordt gaandeweg een theater-, dans- en muziekvoorstelling met, voor en door de leerlingen gebracht én gemaakt.
Vanuit een decor vol wereldbollen, landkaarten en (vreemde) instrumenten vertrekken we op reis rond de wereld, op avontuur en op zoek naar muziek… Als we terug ‘thuis’ komen hebben we een hoop geleerd en volgt een muzikaal spektakel als apotheose, waaraan elk kind deelneemt.

Een leerling die groot wordt in Antwerpen (of een andere stad) heeft een divers wereldbeeld. Die diversiteit merkt het kind dagelijks op in de klas, de buurt én thuis.
Met deze voorstelling wensen we in te spelen op deze diversiteit door muziek en muziekinstrumenten aan te bieden uit de verschillende werelddelen.
De leerlingen beleven, ontdekken én bespelen al deze instrumenten en gaan ook zingen, dansen èn toneelspelen. Ook gaan we dieper in op diverse gebruiken en culturele eigen(aardig)heden.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu/Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6mei, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

 
Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het BuO vraagt een andere aanpak die duidelijk wordt tijdens de intake. We voorzien voldoende hulpstukken om samen musiceren technisch mogelijk te maken. We werken bijv. met ballonnen om ritmisch te voelen. Het is een doe- maar vooral een voel- en luisteractiviteit. Neem contact op met ons om te bespreken hoe we ons aanbod kunnen afstemmen op jouw klasgroep.
Dagplanning
Van de leerkracht verwachten we dat deze mee tussen de kinderen in het publiek zit en mee geniet van de voorstelling. Indien nodig bewaart hij/zij mee de rust.

Indien de school de voorstelling boekt, gaat deze door van 10.30 tot 12.00 uur. De tweede voorstelling kan doorgaan van 13.30 tot 15.00 uur. Dit zijn richturen en deze kunnen gewijzigd worden in functie van de speeltijden. Tijdens de voorstelling is er geen pauze.

Locatie
De activiteit gaat door op de school. We vragen een open ruimte van minimum 8m x 8m. Stoelen en tafels zijn niet nodig, voorzie wel eventueel matten indien de vloer te koud is. Het is belangrijk dat we tijdens de voorstelling niet gestoord worden door passanten.
Thema's
  • Cultuur
  • Dans
  • Muziek
  • Theater