Tante Serioso gaat op zoek naar haar toverstaf!

Met een kamaishibai vertellen we een verhaal dat de kleuters mee beleven. Op en top belevingstheater! 

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

De kleuters prikkelen hun fantasie in een zoektocht naar de toverstaf. We tonen prenten om ze mee te nemen in het verhaal. Deze prenten hebben geen tekst. We bieden hen een woordenschat en prenten om het verhaal te volgen. Ze gaan opdrachten uitvoeren die hen het verhaal laten beleven.  Op gezellige kussentjes volgen ze het verhaal. De doe-opdrachten bieden we aan in een grotere ruimte met duidelijke prenten en vormen die ze makkelijk kunnen herkennen en volgen.

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Maximum 1 klasgroep per activiteit. 

Meer informatie over de prijs

De prijzen staan vermeld op onze website. Bestel je verschillende workshops op dezelfde dag, is de prijs per kind lager. 

Meer info over de locatie

We vragen een grotere ruimte met een propere vloer. Vb turnzaal of refter,..  We hebben zelf alle materiaal bij en vragen daarom ook een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij de ruimte.

Verloop van de activiteit

We komen een uurtje vooraf ter plaatse (op de school) aan. Zo kunnen we de ruimte inrichten en alles goed voorbereiden. De juf brengt de kleuters ter plaatse en ze nemen plaats op de kussentjes. Ze luisteren en kijken naar de kamashibai. Wanneer de kleuters een opdracht uitvoeren, doen ze dit klassikaal onder begeleiding van Villa Muze, de juf en muziek! Na de voorstelling brengt de juf hen weer naar de klas.

Voor- en/of natraject

Na de voorstelling geven we een uitgebreide lesvoorbereiding mee waarin alle opdrachten, muziekkeuze en nog extra ideetjes staan. 

Nieuwe woordenschat

Tovenaar, toverstaf, doolhof, hangbrug, ezel, vissen, sneeuw, dierentuin, verkeerslicht, alle kleuren, ..

Kleutermenu

Deze activiteit kan je ook boeken in het kader van Kleutermenu-Buitengewoonmenu als je school een goedgekeurde aanvraag heeft ingediend via de onderwijsdatabank ten laatste 15 juni 2023.  Meer info over het reglement en de voorwaarden vind je hier terug.

Documenten
Thema's
  • Cultuur
  • Dans
  • Theater
  • Sport & gezondheid
  • Sport & beweging

Gerelateerde activiteiten