Vriendschap (Geluk voor kinderen 2)

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu schooljaar 2020-2021

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Deze activiteit is beschikbaar gedurende een bepaalde periode
  • Meer info

Prijs

'Vriendschap' behoort tot succesvolle gelukstrilogie van De Verhalenkat. Tijdens deze muzikale en interactieve vertelling leren de kinderen hoe belangrijk het is om vrienden te zijn. Alles vertrekt vanuit de wonderlijke vogels van Leo Bormans’ geluksboeken.

De kinderen gaan nieuwsgierig mee op zoek naar vogeleieren, dragen zorg voor levensechte vogelpopjes, en herkennen zich keer op keer in de lotgevallen van de vogels.

De personages komen helemaal tot leven in het prachtige en rustgevende decor, subtiel ondersteund door Oosters getinte muziek. Aan het einde, als de vogels uitgezongen zijn, ervaren publiek en artiesten een grote verbondenheid en gaan als vrienden heen.Dit is echt belevingstheater op maat van kleuters: de kinderen doen en denken mee zodat vriendschap echt diep ervaren wordt. Een heel mooie manier om pesten en uitsluiten te helpen voorkomen.

Deze voorstelling gaat door op dinsdag, donderdag en vrijdag (steeds op afspraak).  

200 euro per klasgroep. 

Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu/Buitengewoonmenu, klik dan rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Een turnzaal, refter, knutselklas, … met een speelvlak van 4,5mx3m en stopcontact. In dit lokaal mag geen andere activiteit doorgaan tijdens de duur van de voorstelling. Voor de kinderen voorziet de school banken of stoelen om op te zitten. Graag geen kussens of matten. Verduistering mag maar is niet verplicht.

De Verhalenkat voorziet eigen belichting en geluidsversterking.

Parkeerplaatsen:
Indien mogelijk graag een parkeerplaats voorzien voor 1 personenwagen vanaf anderhalf uur voor het startuur van de eerste voorstelling, tot 1 uur na het einde van de laatste voorstelling, zo dicht mogelijk bij de toegang van de zaal.

Het is leuk (maar niet verplicht) als er hulp is bij het in- en uitladen, dit kunnen ook enkele leerlingen van de lagere school zijn.

Catering:
Graag thee en water voorzien voor twee personen. 

Tijden:
Het aankomstuur is één uur voor de voorstelling. Duur optreden: telkens 1 uur (+-50 minuten voorstelling + korte pauze van +-10 minuten)

Afbouw: 30 min.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

Het rustgevend decor bestaat uit een grote houten vriendschapsboom en een nest.

Verschillende eieren worden in nesten verspreid op het podium gelegd. In de eieren zitten vilten vogels verstopt. De vogels staan telkens voor een gelukssverhaal uit het boek 'Vriendschap - Geluk voor kinderen 2' van Leo Bormans.

Het wordt héél beeldend verteld en fysiek uitgebeeld. Het zijn verhalen over vogels en hun natuurlijke gedrag, er zit telkens een gelukssleutel in het verhaal. Zoals aanmoedigen, helpen, geheimen delen, samen spelen, graag samen zijn. De kinderen ervaren deze gelukssleutel doordat het verhaal heel enthousiast tot leven wordt gebracht en de beleving van het publiek erg groot is.

Dit alles wordt begeleid door live muziek gemaakt op allerlei kleine percussie-instrumenten.

Uiteindelijk gaan alle eieren open, de vogels verzamelen zich in de boom en de eieren belanden in één groot nest onderaan in de boom.

Beter dan veel vrienden hebben is een vriend zijn voor elkaar. 

Er wordt minstens één leerkracht verwacht die de kinderen begeleidt gedurende de voorstelling (bij voorkeur de klasleerkracht).

Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, dat wordt bezorgd bij reservering.

Vogel, nachtegaal, pinguïn, nest, vogelei, vliegen, duiken, reiger, koekoek, krokodil.

De activiteit is geschikt voor de derde kleuterklas en de oudste leefgroep van de kleuterschool.
De activiteit wordt ook aangeboden voor buitengewoon onderwijs.

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
  • Mens & maatschappij