Vriendschap (Geluk voor kinderen 2)

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu schooljaar 2020-2021

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

  • € 8,30 per leerling

'Vriendschap' behoort tot succesvolle gelukstrilogie van De Verhalenkat. Tijdens deze muzikale en interactieve vertelling leren de kinderen hoe belangrijk het is om vrienden te zijn. Alles vertrekt vanuit de wonderlijke vogels van Leo Bormans’ geluksboeken.

De kinderen gaan nieuwsgierig mee op zoek naar vogeleieren, dragen zorg voor levensechte vogelpopjes, en herkennen zich keer op keer in de lotgevallen van de vogels.

De personages komen helemaal tot leven in het prachtige en rustgevende decor, subtiel ondersteund door Oosters getinte muziek. Aan het einde, als de vogels uitgezongen zijn, ervaren publiek en artiesten een grote verbondenheid en gaan als vrienden heen.Dit is echt belevingstheater op maat van kleuters: de kinderen doen en denken mee zodat vriendschap echt diep ervaren wordt. Een heel mooie manier om pesten en uitsluiten te helpen voorkomen.

Deze voorstelling gaat door op dinsdag, donderdag en vrijdag (steeds op afspraak).  

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

Er wordt minstens één leerkracht verwacht die de kinderen begeleidt gedurende de voorstelling (bij voorkeur de klasleerkracht).

Parkeerplaatsen:
Indien mogelijk graag een parkeerplaats voorzien voor 1 personenwagen vanaf anderhalf uur voor het startuur van de eerste voorstelling, tot 1 uur na het einde van de laatste voorstelling, zo dicht mogelijk bij de toegang van de zaal.

Het is leuk (maar niet verplicht) als er hulp is bij het in- en uitladen, dit kunnen ook enkele leerlingen van de lagere school zijn.

Een turnzaal, refter, knutselklas, … met een speelvlak van 4,5mx3m en stopcontact. In dit lokaal mag geen andere activiteit doorgaan tijdens de duur van de voorstelling. Voor de kinderen voorziet de school banken of stoelen om op te zitten. Graag geen kussens of matten. Verduistering mag maar is niet verplicht.

De Verhalenkat voorziet eigen belichting en geluidsversterking.

Catering:
Graag thee en water voorzien voor twee personen. 

Tijden:
Het aankomstuur is één uur voor de voorstelling. Duur optreden: telkens 1 uur (+-50 minuten voorstelling + korte pauze van +-10 minuten)

Afbouw: 30 min.

Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, dat wordt bezorgd bij reservering.

Vogel, nachtegaal, pinguïn, nest, vogelei, vliegen, duiken, reiger, koekoek, krokodil.

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
  • Mens & maatschappij