Baseballinitiatie van Spartans Deurne

Sportactiviteit van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

Baseball is in Vlaanderen nog steeds een vrij onbekende sport en met deze initiatie wil de club de Antwerpse jeugd laten kennismaken met baseball. Voor de jongste kinderen zijn alle attributen op maat en wordt er geoefend met een zachte bat en bal.

De leerlingen leren onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers baseball op een spelende wijze kennen en dit aangepast aan het niveau van de kinderen. Na een opwarming volgen de basistechnieken van baseball. Een bal leren gooien, opvangen en wegslaan behoren tot deze vaardigheden. De lesgevers hebben ondertussen veel ervaring met het coachen van kinderen vanaf de leeftijd van vier jaar. De initiatie kan zowel buiten als binnen worden georganiseerd.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

  • Reserveer deze activiteit per school voor maximum 2 klassen op 1 dag op dezelfde locatie. Wil je meer klassen inschrijven, ga dan naar een volgende (beschikbare) datum voor een nieuwe reservering.
  • Geschikt voor derde kleuterklassen, oudste leefgroepen en vergelijkbare groepen uit het buitengewoon ondewijs.
  • Verschillende data en dagen mogelijk volgens afspraak.
  • Turn/speelzaal ter beschikking zodat de kinderen naar hartelust kunnen bewegen.
  • Ook mogelijk op sportvelden van Spartans Deurne, Ruimtevaartlaan 22, 2100 Deurne.
  • Voor scholen in districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne.

 

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voorschriften kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen (geen sandalen en/of teenslippers).
Indien buiten en bij regenweer is regenkledij aangeraden.
Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding
Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en/of begeleider.

Op verschillende data mogelijk volgens afspraak. De voorstelling vindt plaats in de school zelf in de turn/speelzaal of op de sportvelden van Spartans Deurne (bepaald door de school).

Locatie
Thema's
  • Sport & gezondheid